WhatsApp
Tel
Companie
Cursuri de limbi străine pentru companii
Cursuri de limbi străine pentru companii

Club de conversație în limbi străine pentru companii
Club de conversație în limbi străine pentru companii
General
Cursuri de limbi străine
Cursuri de limbi străine

Club de conversație în limbi străine
Club de conversație în limbi străine

4 soluții pentru a depăși frica de a vorbi o limbă străină în public

4 soluții pentru a depăși frica de a vorbi o limbă străină în public
adaugat 16 Jun 2023
Distribuie
Îți este frică să ai o discuție într-o limbă străină? Nu ești singura persoană care se confruntă cu acest blocaj când vine vorba de a pune în practică cunoștințele pe care le are. Sistemul de predare a limbilor străine în școli este de cele mai multe ori problema: se pune mai mult accentul pe exprimarea în scris față de exprimarea orală.
Principalele 3 motive care stau la baza blocajului de a vorbi într-o limbă străină sunt:

1. Frica de a fi judecat
De cele mai multe ori, oamenii cărora le este frică să vorbească într-o anumită limbă se tem că vor fi judecați de persoana cu care vorbesc sau de persoanele care ascultă conversația. Această frică este legată de teama că accentul nu este corect sau vor face greșeli de exprimare.
2. Frica de a fi înțeles greșit
Probabil te-ai confruntat cu acel moment ciudat când pui o întrebare în altă limbă, iar celălalt se uită confuz la tine. În ciuda eforturilor tale de a pronunța corect întrebarea, persoana cu care vorbești nu a înțeles ce ai spus. Teama de a nu fi pus în această situație te face să eviți să vorbești în public.
3. Imaginea personală
Accentul tău nu este foarte bun? Îți lipsește vocabularul și urăști să te exprimi „ca un copil”? Să nu te poți exprima corect așa cum o faci în limba maternă poate fi frustrant, chiar supărător.
Oricare ar fi motivul pentru care nu îndrăznești să vorbești în public într-o altă limbă, noi avem câteva soluții pentru tine, pentru a depăși acest blocaj.

Îți recomandăm 4 soluții pentru a depăși frica de a vorbi o limbă străină în public

1. Lucrează la pronunția ta
Pentru a câștiga încredere în momentul unei discuții, primul lucru de făcut este să lucrezi la pronunție. Nu numai că vei fi mai puțin conștient de faptul că alții te analizează, dar vor fi și mai puține șanse să fii înțeles greșit de vorbitorii nativi.
Ai nevoie de o mână de ajutor pentru a-ți îmbunătăți pronunția? La Lingua Transcript oferim cursuri limbi străine pentru orice nivel.

2. Înconjoară-te de oameni care au același scop
Parteneri de discuții în limbi străine, profesori, colegi. Vă va fi mai ușor să te exprimi dacă oamenii cu  care te înconjori au același scop și te susțin în acest demers. Nu contează dacă abilitățile tale lingvistice sunt excelente sau dacă mai trebuie să te perfecționezi, nu vei fi criticat pentru nivelul tău.

3. Îmbogățește-ți vocabularul și gramatica
Nu-ți face griji, nu trebuie să înveți întregul dicționar sau să cunoști la perfecție toate regulile. Concentrându-te pe lexicul de care ai cu adevărat nevoie și pe punctele cheie ale gramaticii, te vei putea exprima mai fluent.
Astfel, nu vei mai avea senzația neplăcută că întreții o conversație cu un adult folosind vocabularul unui copil.

4. Înscrie-te la cursuri limbi străine
Încă mai crezi că nu-ți poți depăși teama de a vorbi o limbă străină? Dacă ai nevoie doar de un sprijin profesionist? Prin înscrierea la cursuri limbi străine de calitate, vorbirea în public va deveni mult mai simplă. Vei vorbi în publici fără teama de a fi judecat! Alege acum cursul de limbi străine de care ai nevoie!
 
Articole noi
Miercuri, 24 aprilie - Dezbatere în engleză: FREELANCER VS EMPLOYEE - PROS & CONS

Miercuri, 24 aprilie - Dezbatere în engleză: FREELANCER VS EMPLOYEE - PROS & CONS

A FI sau a NU FI FREELANCER sau ANGAJAT?
Aceasta este întrebarea și ACUM este momentul să te decizi ce cale să urmezi.
Îți propunem să explorăm împreună avantajele și dezavantajele fiecărui tip de muncă, pe parcursul unei noi dezbaterii și a unei seri creative, moderată de un Freelancer Business Analyst, altfel “just a funny guy”  Jean Severens.
CÂND? – Miercuri, 24 aprilie, ora 19.00
UNDE? – Bd. Ferdinand nr. 48
PREȚ: 120 de lei (snacks&drinks&moderator&feedback lingvistic incluse) 

Studenții Facultății de Arte (Regie, Imagine, Actorie) si Filologie de la Universitatea Hyperion beneficiază de gratuitate in limita locurilor disponibile.
sau la:
  • 0722 333 081
  • office@linguatranscript.ro
Locurile sunt limitate!

HAI să petrecem o seară într-o atmosferă relaxată, cu vorbitori nativi de limbă engleză, gustări și băuturi, pentru a avea ocazia de a practica această limbă și de a interacționa cu oameni speciali, timp de 3 ore de învățare și bună dispoziție!
Vom încerca să răspundem la întrebări ca:
Ce stil de lucru mi s-ar potrivi și de ce aș opta pentru a fi antreprenor, freelancer sau angajat într-o companie?
Care dintre opțiuni îmi poate îndeplini obiectivele de business și mi-ar oferi satisfacție pe termen lung?
Ce câștiguri materiale și profesionale aș avea dacă aș fi freelancer sau daca aș fi angajat?
Ia aminte! Nu există un răspuns unic. Alegerea depinde de preferințele, obiectivele și circumstanțele tale personale. Spune-ne la dezbatere de ce ești atras de libertatea de a lucra independent sau de stabilitatea angajării într-o companie.
SAVE the Date! 24 aprilie, ora 19.00

___________________________________________________________________________________

TO BE or NOT TO BE FREEELANCER or EMPLOYEE?
That is the question! ...And NOW is the time to decide which way to go!
We propose to explore together the advantages and disadvantages of each type of work, during a new debate and a creative evening, moderated by a Freelancer Business Analyst, otherwise "just a funny guy"  Jean Severens.
WHEN? – Wednesday, April 24, 7 p.m
WHERE? – Blvd. Ferdinand no. 48
PRICE: 120 lei (snacks&drinks&moderator&linguistic feedback included) 

Students of the Faculty of Arts (Movie Direction, Image, Acting) and Philology at Hyperion University benefit from free admission within the limit of available seats.
REGISTER on Facebook, here - https://fb.me/e/6hkWvr2m4 
or by:
  • 0722 333 081
  • office@linguatranscript.ro
Seats are limited!

LET'S spend an evening in a relaxed atmosphere with native English speakers, snacks and drinks, to have the opportunity to practice this language and interact with special people for 3 hours of learning and good fun!
We will try to answer questions like:
  • What work style would suit me and why would I choose to be an entrepreneur, a freelancer or an employee in a company?
  • Which options can meet my business goals and give me long-term satisfaction?
  • What material and professional gains would I have if I were a freelancer or employed?

Remember! There is no single answer. The choice depends on your personal preferences, goals and circumstances. Tell us in the debate why you are attracted to the freedom of freelancing or the stability of employment in a company.
SAVE the Date! April 24, 7 p.m

>> 15 Apr 2024
Perfecționează-ți cunoștințele de limbi străine cu serile de dezbateri LINGUA EVENTS

Perfecționează-ți cunoștințele de limbi străine cu serile de dezbateri LINGUA EVENTS

În era globalizării, cunoașterea unei limbi străine este esențială pentru succesul personal și profesional. Pentru a-ți îmbunătăți abilitățile lingvistice într-un mod interactiv și stimulant, te invităm să descoperi serile de dezbateri Lingua Events oferite de Lingua Transcript.

Importanța serilor de dezbateri pentru exersarea pronunției și vocabularului
Serile de dezbateri Lingua Events sunt mai mult decât întâlniri sociale; sunt o oportunitate valoroasă de a-ți îmbunătăți pronunția și de a-ți îmbogăți vocabularul într-un mediu prietenos și interactiv. Participanții se pot exprima liber în limba engleză și pot intra în dialog cu vorbitori nativi și alți cursanți pasionați.
Prin implicarea în dezbateri pe teme variate din lumea contemporană, participanții sunt provocați să folosească vocabularul specific și să-și îmbunătățească abilitățile de comunicare în limba engleză. Moderatorii vorbitori nativi de limbă engleză oferă feedback constructiv și ghidare în discuții.

Beneficiile suplimentare oferite de Lingua Transcript
Pe lângă serile de dezbateri Lingua Events, Lingua Transcript oferă o gamă variată de cursuri de limbi străine, adaptate nevoilor și nivelului fiecărui cursant. Cu profesori experimentați și programe personalizate, cursanții au șansa să-și dezvolte abilitățile lingvistice într-un mediu stimulant și susținut.

Pentru cei care doresc să-și îmbunătățească abilitățile lingvistice într-un mod captivant, serile de dezbateri Lingua Events oferite de Lingua Transcript sunt alegerea perfectă. Nu lăsa nicio oportunitate să treacă pe lângă tine! Înregistrează-te acum la Lingua Transcript și descoperă o nouă lume a posibilităților lingvistice și interculturale.

Pentru mai multe informații și înregistrări, vizitează site-ul nostru sau urmărește-ne pe rețelele de socializare.

>> 25 Mar 2024
Marți, 26 Martie - Diferențele dintre generații - Gen Z vs. Gen X sau Baby Boomers

Marți, 26 Martie - Diferențele dintre generații - Gen Z vs. Gen X sau Baby Boomers

Descoperă diferențele dintre generații la Lingua Events, pe 26 martie!
Moderatorul Miles Kentish ne va ghida prin dezbateri intense despre Gen Z, Gen X și Baby Boomers.
Un eveniment captivant în limba engleză, unde vom explora influența tehnologiei, experiențele culturale și evenimentele istorice care ne-au definit.

Când? Marți, 26 martie, la ora 19.00
Unde? Bd. Ferdinand nr. 48.

Prețul este 100 de lei și include gustări, băuturi și feedback lingvistic.
Rezervă-ți locul acum, aici 

…………………………………………………………………………………………………….......................................................................................

Discover the differences between generations at Lingua Events, on March 26th!
Moderator Trainer Miles Kentish will guide us through intense debates about Gen Z, Gen X and Baby Boomers.
An engaging event in English where we will explore the influence of technology, cultural experiences and historical events that have defined us.

When? Tuesday, March 26, at 7 pm
Where? Bd. 48 Ferdinand.

The price is 100 lei and includes snacks, drinks and linguistic feedback.
Book your place now!

>> 22 Mar 2024