WhatsApp
Tel
Companie
Cursuri de limbi străine pentru companii
Cursuri de limbi străine pentru companii

Club de conversație în limbi străine pentru companii
Club de conversație în limbi străine pentru companii
General
Cursuri de limbi străine
Cursuri de limbi străine

Club de conversație în limbi străine
Club de conversație în limbi străine

Zece lucruri interesante despre limba germană

Zece lucruri interesante despre limba germană
adaugat 14 Aug 2023
Distribuie
Limba germană este plină de trăsături ciudate și descrieri poetice, făcând învățarea o experiență fascinantă pentru iubitorii de limbi străine.
1. Se vorbește în mai multe țări
Este cea mai vorbită limbă în Uniunea Europeană – înaintea spaniolei, francezei și chiar englezei. Este limba oficială în Germania, Austria și Liechtenstein și una dintre limbile oficiale în Elveția și Luxemburg. Aceasta ocupă locul 11 ​​în lista celor mai vorbite limbi din lume.
2. Are trei genuri
În multe limbi romanice, substantivele sunt fie masculine, fie feminine, ceea ce le face destul de dificile pentru vorbitorii nativi de engleză. Aceasta merge și mai departe: un substantiv poate fi și neutru. Genul unui cuvânt este determinat doar de gramatică. De exemplu, „Das Mädchen” (fata) este neutră, chiar dacă se referă la o persoană de sex feminin.
3. Toate substantivele sunt scrise cu majuscule
Toate substantivele sunt scrise cu majuscule. Spre deosebire de engleză, această regulă se aplică nu numai numelor proprii; nu există excepții.
4. Are o literă unică
Se folosește alfabetul latin. Are, însă, o consoană suplimentară: ß, numită „Eszett”. Litera nu se află niciodată la începutul cuvântului și, după o vocală lungă sau un diftong, ia forma unui dublu S. Alege acum Lingua Transcript pentru cursuri specializate!
5. Cuvinte unice
Unii termeni nu există în altă limbă. De exemplu, „fremdschämen” se referă la rușinea resimțită în numele altei persoane. Iar „Fernweh” (a avea poftă de aventură) este opusul „Heimweh (dorul de casă).
6. Cel mai lung cuvânt german
Este cunoscută pentru cuvintele nesfârșit de lungi. Unul dintre cele mai lungi este „Grundstücksverkehrsgenehmigungszuständigkeitsübertragungsverordnung” (regulament privind delegarea de autoritate cu privire la permisele de transport terestre).
7. Engleza are proveniență germanică
La fel ca engleza și olandeza, germana face parte din limbile germanice de vest. Dacă ești vorbitor de engleză, îți va fi mult mai ușor să înveți și vei găsi o mulțime de cuvinte care sunt similare în ambele limbi. Fii atent, totuși, există câteva cuvinte care arată și sună la fel, dar au înțelesuri total diferite.
8. Are niște proverbe bizare și hilare
Unele dintre proverbele noastre preferate sunt ‘‘Alles hat ein Ende, nur die Wurst hat zwei’’ (‘‘Totul are un sfârșit, doar cârnații au două!’’) și cea mai încântătoare zicală, ‘‘Das ist nicht dein Bier!’’ (‘‘Aceasta nu este berea ta!’’) ceea ce înseamnă „Nu e treaba ta!”
9. Este „limba scriitorilor și gânditorilor”
Aceasta a fost adesea menționată ca limba Dichter und Denker sau a scriitorilor și gânditorilor. De exemplu, marele Johann Wolfgang von Goethe – autorul epopeei Faust – este considerat una dintre cele mai mari comori naționale. Alți gânditori teutoni noti sunt Kant, Marx, Humboldt și Nietzsche.
10. Se laudă cu cuvinte care pur și simplu nu există în alte limbi
Una dintre cele mai bune trăsături ale acestei limbi este talentul său de a crea cuvinte noi, hiperspecifice, care exprimă viața mai perfect decât ar putea orice cuvânt românesc vreodată. De exemplu, Schadenfreude descrie fericirea derivată din nenorocirea, rănirea sau durerea altcuiva. Torschlusspanik rezumă perfect teama care se strecoară odată cu vârsta și conștientizarea că timpul se scurge, evocând un sentiment de urgență de a realiza sau de a face ceva înainte de a fi prea târziu.
Îți dorești să înveți această limbă fascinantă? Alege Lingua Transcript!

 
Articole noi
Miercuri, 24 aprilie - Dezbatere în engleză: FREELANCER VS EMPLOYEE - PROS & CONS

Miercuri, 24 aprilie - Dezbatere în engleză: FREELANCER VS EMPLOYEE - PROS & CONS

A FI sau a NU FI FREELANCER sau ANGAJAT?
Aceasta este întrebarea și ACUM este momentul să te decizi ce cale să urmezi.
Îți propunem să explorăm împreună avantajele și dezavantajele fiecărui tip de muncă, pe parcursul unei noi dezbaterii și a unei seri creative, moderată de un Freelancer Business Analyst, altfel “just a funny guy”  Jean Severens.
CÂND? – Miercuri, 24 aprilie, ora 19.00
UNDE? – Bd. Ferdinand nr. 48
PREȚ: 120 de lei (snacks&drinks&moderator&feedback lingvistic incluse) 

Studenții Facultății de Arte (Regie, Imagine, Actorie) si Filologie de la Universitatea Hyperion beneficiază de gratuitate in limita locurilor disponibile.
sau la:
  • 0722 333 081
  • office@linguatranscript.ro
Locurile sunt limitate!

HAI să petrecem o seară într-o atmosferă relaxată, cu vorbitori nativi de limbă engleză, gustări și băuturi, pentru a avea ocazia de a practica această limbă și de a interacționa cu oameni speciali, timp de 3 ore de învățare și bună dispoziție!
Vom încerca să răspundem la întrebări ca:
Ce stil de lucru mi s-ar potrivi și de ce aș opta pentru a fi antreprenor, freelancer sau angajat într-o companie?
Care dintre opțiuni îmi poate îndeplini obiectivele de business și mi-ar oferi satisfacție pe termen lung?
Ce câștiguri materiale și profesionale aș avea dacă aș fi freelancer sau daca aș fi angajat?
Ia aminte! Nu există un răspuns unic. Alegerea depinde de preferințele, obiectivele și circumstanțele tale personale. Spune-ne la dezbatere de ce ești atras de libertatea de a lucra independent sau de stabilitatea angajării într-o companie.
SAVE the Date! 24 aprilie, ora 19.00

___________________________________________________________________________________

TO BE or NOT TO BE FREEELANCER or EMPLOYEE?
That is the question! ...And NOW is the time to decide which way to go!
We propose to explore together the advantages and disadvantages of each type of work, during a new debate and a creative evening, moderated by a Freelancer Business Analyst, otherwise "just a funny guy"  Jean Severens.
WHEN? – Wednesday, April 24, 7 p.m
WHERE? – Blvd. Ferdinand no. 48
PRICE: 120 lei (snacks&drinks&moderator&linguistic feedback included) 

Students of the Faculty of Arts (Movie Direction, Image, Acting) and Philology at Hyperion University benefit from free admission within the limit of available seats.
REGISTER on Facebook, here - https://fb.me/e/6hkWvr2m4 
or by:
  • 0722 333 081
  • office@linguatranscript.ro
Seats are limited!

LET'S spend an evening in a relaxed atmosphere with native English speakers, snacks and drinks, to have the opportunity to practice this language and interact with special people for 3 hours of learning and good fun!
We will try to answer questions like:
  • What work style would suit me and why would I choose to be an entrepreneur, a freelancer or an employee in a company?
  • Which options can meet my business goals and give me long-term satisfaction?
  • What material and professional gains would I have if I were a freelancer or employed?

Remember! There is no single answer. The choice depends on your personal preferences, goals and circumstances. Tell us in the debate why you are attracted to the freedom of freelancing or the stability of employment in a company.
SAVE the Date! April 24, 7 p.m

>> 15 Apr 2024
Perfecționează-ți cunoștințele de limbi străine cu serile de dezbateri LINGUA EVENTS

Perfecționează-ți cunoștințele de limbi străine cu serile de dezbateri LINGUA EVENTS

În era globalizării, cunoașterea unei limbi străine este esențială pentru succesul personal și profesional. Pentru a-ți îmbunătăți abilitățile lingvistice într-un mod interactiv și stimulant, te invităm să descoperi serile de dezbateri Lingua Events oferite de Lingua Transcript.

Importanța serilor de dezbateri pentru exersarea pronunției și vocabularului
Serile de dezbateri Lingua Events sunt mai mult decât întâlniri sociale; sunt o oportunitate valoroasă de a-ți îmbunătăți pronunția și de a-ți îmbogăți vocabularul într-un mediu prietenos și interactiv. Participanții se pot exprima liber în limba engleză și pot intra în dialog cu vorbitori nativi și alți cursanți pasionați.
Prin implicarea în dezbateri pe teme variate din lumea contemporană, participanții sunt provocați să folosească vocabularul specific și să-și îmbunătățească abilitățile de comunicare în limba engleză. Moderatorii vorbitori nativi de limbă engleză oferă feedback constructiv și ghidare în discuții.

Beneficiile suplimentare oferite de Lingua Transcript
Pe lângă serile de dezbateri Lingua Events, Lingua Transcript oferă o gamă variată de cursuri de limbi străine, adaptate nevoilor și nivelului fiecărui cursant. Cu profesori experimentați și programe personalizate, cursanții au șansa să-și dezvolte abilitățile lingvistice într-un mediu stimulant și susținut.

Pentru cei care doresc să-și îmbunătățească abilitățile lingvistice într-un mod captivant, serile de dezbateri Lingua Events oferite de Lingua Transcript sunt alegerea perfectă. Nu lăsa nicio oportunitate să treacă pe lângă tine! Înregistrează-te acum la Lingua Transcript și descoperă o nouă lume a posibilităților lingvistice și interculturale.

Pentru mai multe informații și înregistrări, vizitează site-ul nostru sau urmărește-ne pe rețelele de socializare.

>> 25 Mar 2024
Marți, 26 Martie - Diferențele dintre generații - Gen Z vs. Gen X sau Baby Boomers

Marți, 26 Martie - Diferențele dintre generații - Gen Z vs. Gen X sau Baby Boomers

Descoperă diferențele dintre generații la Lingua Events, pe 26 martie!
Moderatorul Miles Kentish ne va ghida prin dezbateri intense despre Gen Z, Gen X și Baby Boomers.
Un eveniment captivant în limba engleză, unde vom explora influența tehnologiei, experiențele culturale și evenimentele istorice care ne-au definit.

Când? Marți, 26 martie, la ora 19.00
Unde? Bd. Ferdinand nr. 48.

Prețul este 100 de lei și include gustări, băuturi și feedback lingvistic.
Rezervă-ți locul acum, aici 

…………………………………………………………………………………………………….......................................................................................

Discover the differences between generations at Lingua Events, on March 26th!
Moderator Trainer Miles Kentish will guide us through intense debates about Gen Z, Gen X and Baby Boomers.
An engaging event in English where we will explore the influence of technology, cultural experiences and historical events that have defined us.

When? Tuesday, March 26, at 7 pm
Where? Bd. 48 Ferdinand.

The price is 100 lei and includes snacks, drinks and linguistic feedback.
Book your place now!

>> 22 Mar 2024